A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

5 tévhit a kiszervezett IT-val kapcsolatban

 

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-30T164845.825.png

A kiszervezett informatika egyre népszerűbb a vállalati környezetben, és bár sok előnyét elismerik, még mindig számos tévhit kering körülötte. Ezek a téves elképzelések gátolják azokat a vállalkozásokat, amelyek körültekintően és hatékonyan szeretnék kezelni informatikai infrastruktúrájukat. Cikkünkben azonban most egyszer és mindenkorra eloszlatjuk a kiszervezett IT-val kapcsolatos leggyakoribb mítoszokat! 

1. A kiszervezés a nagyvállalatok kiváltsága

A kiszervezett informatika néha még mindig a nagyvállalatok privilégiumaként él a köztudatban, pedig valójában a szolgáltatástípus elérhető minden méretű vállalkozás számára. Bár az IT szolgáltatást nyújtó cégek gyakran dolgoznak nagyobb ügyfelekkel, nem zárják be az ajtókat a kis- és középvállalkozások vagy az induló cégek előtt sem. 

A kiszervezett IT szolgáltatások rugalmasságot és hatékonyságot kínálnak, amelyek bármely vállalkozásnak segíthetnek a növekedésben és versenyképességük megtartásában. 

2. A kiszervezéssel elveszti az irányítást a vállalkozása felett 

A kiszervezéssel kapcsolatos egyik leggyakoribb tévhit, hogy a vállalkozás elveszti az irányítást a saját működése felett. Valójában a kiszervezett IT szolgáltatások lehetőséget teremtenek arra, hogy a vállalkozások még inkább a maguk szakmai területére összpontosítsanak, az informatikai feladatokat pedig tapasztalt szakemberek kezeljék. A megfelelő szolgáltató kiválasztásával a vállalkozások részt vesznek a stratégiai döntésekben és ellenőrzésük alatt tartják az IT infrastruktúrát. 

A kiszervezés nem irányításvesztést jelent, hanem lehetőséget ad a hatékonyabb működésre és a szakmai fejlődésre.


Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-31T101855.008.png

3. A kiszervezés egyet jelent a rossz minőségű szolgáltatással 

Az informatikai kiszervezés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a kisebb mértékű befektetés ellenére többet kapjanak. Megfelelő tervezéssel és agilis módszertannal a külsős csapatok a vállalaton belüli szakembereknél is eredményesebb munkát tudnak végezni. A gyenge minőség inkább a rossz kommunikáció eredménye, ezért ha mindkét félnek egyértelmű, hogy mik a pontos igények, akkor a szolgáltatásminőség javul.

A kiszervezett IT-val foglalkozó szolgáltatóknak a hírnevük a legfontosabb, ezért a szolgáltatás minősége prioritást élvez számukra. Ha mégis kétségei vannak a kiszervező cégek által nyújtott minőséggel kapcsolatban, mindig tájékozódhat egy cégről, mielőtt szerződést kötne velük. Azt tanácsoljuk, hogy nézze meg a vállalatok portfólióját, és tájékozódjon a szakértelmükről az adott területen. 

4. Nehézkes az együttműködés 

Egy másik gyakori tévhit a kiszervezett IT szolgáltatásokkal kapcsolatban az, hogy nehézkes lehet az együttműködés. Sokan úgy érzik, hogy a távoli csapatokkal való kommunikáció és összehangolás problémát okozhat. Azonban a modern technológia és az online kommunikációs eszközök lehetővé teszik a hatékony és folyamatos kapcsolattartást a kiszervezett szolgáltatóval.

A rendszeres értekezletek, az online kapcsolattartási platformok és a gyors üzenetküldés segítenek az információáramlásban és a problémamegoldásban. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az igazán jó kiszervezett szolgáltatók az ügyfélkapcsolatokat prioritásként kezelik, és aktívan vesznek részt az együttműködési folyamatokban. Tehát a megfelelő rendszerek és elkötelezett szolgáltató mellett a kiszervezés könnyen kezelhető és eredményes közös munkát tesz lehetővé.

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-31T101622.908.png

5. A kiszervezés veszélyezteti a vállalati adatvédelmet és biztonságot

Gyakran hallani azt a felvetést, hogy a kiszervezés veszélyezteti a vállalati adatvédelmet és biztonságot. Valójában a megbízható kiszervezett szolgáltatók rendszerint szigorú biztonsági protokollokat követnek, hogy megvédjék az ügyfelek érzékeny adatait.

A kiszervezett IT szolgáltatásokkal dolgozva a vállalatok hozzáférhetnek a szakértők tudásához és a legújabb biztonsági intézkedésekhez. A külsős cégek rendelkeznek azokkal az eszközökkel és erőforrásokkal, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a legmagasabb szintű védelmet nyújtsák ügyfeleik adatai számára.
A kiszervezett IT szolgáltatások körül lévő tévhitek alapos megvizsgálása után egyértelmű, hogy a kiszervezés egy hatékony és egyben költséghatékony megoldás lehet a vállalati informatika területén. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek elkötelezettek az innováció és az üzleti növekedés mellett, érdemes fontolóra venniük a kiszervezés lehetőségét.

Ne hagyja, hogy a tévhitek befolyásolják a döntéseit! A kiszervezett IT lehetőséget teremt a vállalatok számára, hogy az erőforrásaikat hatékonyabban használják fel, és a szakértőkkel való együttműködés révén fejlesszék informatikai infrastruktúrájukat. Az alapos kutatás és a megbízható szolgáltató választása révén a kiszervezés valódi üzleti előnyöket hozhat, és hozzájárulhat a vállalkozás hosszú távú sikeréhez.

Amennyiben Ön is elgondolkodott az informatikai feladatok kiszervezésén, vegye fel a kapcsolatot velünk, segítünk eligazodni az IT világában! Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeink egyikén, vagy a lenti űrlap kitöltésével!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess