A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A vagyonvédelem és az IT biztonság kapcsolata szorosabb, mint gondolná

Panor Informatika Zrt.  - 2023-11-30T113740.897.png

A mai vagyonvédelmi rendszerek esetében egyre többször alkalmazzuk az informatikai hálózatot, többek között a videokamerák, rögzítők, beléptetők, adatbázisok vagy épp kliens munkaállomások és rendszerek összekapcsolására. Az IT hálózat biztosítja, hogy a vagyonvédelmi rendszer akár egy hatalmas, több hektáros vagy nagyon összetett területen is megvalósítható legyen. 

A PANOR csapata a vagyonvédelem tervezése és kivitelezése során szoros együttműködésre törekszik megbízóival, hogy a kiépített rendszer minden elvárásnak és igénynek maradéktalanul megfeleljen. 

Ébredjen életre vagyonvédelmi rendszere a digitális kor követelményeivel összhangban, tudja meg, miért van szükség az innovatív megoldásokra!

A vagyonvédelem és az IT kapcsolata

A vagyonvédelmi rendszerekben az informatika már két évtizede jelen van. Az idő előrehaladtával az IT egyre nagyobb teret nyer a megvalósításban. Nézzünk egy példát! 

A régi videorendszerek esetén csupán egy darab hálózati csatlakozás volt, mert a kamerák Coax hálózaton üzemeltek. A központi hardver elemen volt megtalálható az informatikai csatlakozás. A mai korban már minden kamera, központi szerver és a kliens munkaállomások az informatikai hálózaton keresztül kerülnek összeköttetésre – az IT biztonság itt lép be a vagyonvédelem területére! De az informatikai biztonság az aktív hálózati elemek és a hálózati forgalom kezelésében is megjelenik.

Az IT security-t ma már a struktúrájának megfelelően is figyelembe kell venni, mert nem mindegy, hogy szerver, kliens, elosztott vagy hibrid architektúrán üzemel a vagyonvédelmi rendszer.

Panor Informatika Zrt.  - 2023-11-30T123621.052.png
Miért fontos mindez?

A hálózati aktív elemek esetén ma az egyik legnagyobb hiba, hogy a szabadon lévő portok esetében semmilyen védelemmel nincsenek ellátva. A legtöbb rendszerben például a kamerakép nincs titkosítva, ezért visszafejthető a kép a támadók által, illetve nem a megfelelő eszközök vannak használatban. Mindemellett az üzemeltető nem kap elegendő információt arról, hogy valaki kompromittálja a rendszert.

A PANOR a biztonságos vagyonvédelem kiépítésére is tudja a megoldást!

A PANOR csapata az IT biztonságot az átviteli hálózaton keresztül biztosítja. A hálózati aktív elemeken olyan megoldásokat alkalmazunk, amellyel a hálózati portoknak semmilyen kapcsolata nincs a vagyonvédelmi rendszer eszközeivel. Olyan eszközöket és konfigurációs megoldásokat alkalmazunk, amelyekkel automatikusan meggátolható egy idegen eszköz hozzáférése a kamerarendszerhez.

Az IT biztonság fizikai védelme csak az első védvonal, amelyet cégünk megfelelő, további hardver elemekkel egészít ki. A fizikai védelem mellett a megfelelő konfiguráció is elengedhetetlen, hogy a hálózati adatforgalom minden esetben csak azokat a működési funkciókat biztosítsa, amelyekre a rendszernek szüksége van.

A PANOR szakértőkből álló csapata olyan vagyonvédelmi rendszereket épít ki, melyek garantálják a maximális biztonságot! 

Ön is megerősítené védelmi vonalát? Töltse ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess