A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Átformálja a világot 2024-ben az AI?

Panor Informatika Zrt.  - 2023-12-15T094851.354.png

2023 rendkívül eseménydús év volt a technológiai szektorban, a várakozások szerint azonban az új év még jelentősebb változásokat hozhat, leginkább a mesterséges intelligencia alkalmazása területén. 2024-ben akkora fordulatok jöhetnek, amelyek egyszer és mindenkorra átalakíthatnak teljes szektorokat, munkafolyamatokat és üzleti modelleket.

A soha nem látott ütemű fejlődésnek köszönhetően egy olyan új korszak küszöbén állunk, melyben a mesterséges intelligencia hatása túlmutat a puszta automatizáláson, így az innováció és hatékonyság sarokkövévé válhat. 

A ByteSnap elektronikai, szoftverfejlesztési és hardvertervezési tanácsadó vállalat riportjában felvázolta azokat a kulcsfontosságú AI-trendeket, amelyek 2024-ben előreláthatólag megjelennek, és újradefiniálják az iparági szabványokat. 

Nézzük, milyen lesz az új világ!

Az okos asszisztensek csatát vívnak a figyelemért!

Panor Informatika Zrt.  - 2023-12-15T122005.409.png

Az AI asszisztenseket továbbra is integrálják majd a különféle eszközökbe, hogy megkönnyítsék a feladatok elvégzését és kényelmesebbé tegyék a készülékek használatát. Jó példa erre a tavalyi évből az AI Companion megjelenése a Zoom-ban, amely képes a megbeszéléseket jegyzetekben összefoglalni.

2024 folyamán ezen a téren számos fejlesztésre, illetve a technológia terjedésére számíthatunk. A vállalatok az olyan intelligens asszisztenseket, mint az Alexa, nagyobb mértékű bevételszerzésre próbálják majd használni.

Utat tör magának a robottaxi!

Panor Informatika Zrt.  - 2023-12-15T122114.697.png

Az önvezető autók megjelenése sokak számára ijesztőnek tűnik, viszont várhatóan ezzel a gondolattal meg kell barátkozni, ugyanis 2024 a robottaxi további terjedését hozhatja magával. 

A következő néhány évben az AI által vezérelt autó akár fel is válthatja az Ubert, feltéve, hogy a jogi kérdéseket sikerül megoldani. 

Az Apple is beszáll a versenybe!

Panor Informatika Zrt.  - 2023-12-15T122209.268.png

Az Apple csendje nem feltétlenül azt jelenti, hogy inaktívak. Az amerikai multinacionális vállalat nagy valószínűséggel 2024-ben saját fejlett nyelvi modellel rukkol elő, versenybe szállva a Google és a Microsoft AI megoldásaival.

További korszerűsítések jelennek meg az okosotthonok számára!

Panor Informatika Zrt.  - 2023-12-15T122308.745.png

Innovációk megjelenésére lehet számítani az okosotthonok piacán is. A fogyasztók továbbra is keresik a rezsi csökkentésének leghatékonyabb módját, emiatt egyre népszerűbbek lesznek az intelligens termosztátok és a termosztátos radiátorszelepek. 

A korszerűsítéseket fejlesztő vállalatok az energiafogyasztás megértésére törekszenek, így várhatóan optimalizálni fogják az AI nyújtotta lehetőségeket.

Az AI felgyorsítja az ellátási láncokat!

Panor Informatika Zrt.  - 2023-12-15T122456.329.png

A mesterséges intelligenciával támogatott előrejelzés olyan tudást biztosít a vállalkozások számára, amellyel megelőzhetők a kereslet-kínálati eltérések, illetve a készletek túl- vagy alulraktározásának problémája. Ezzel minimalizálhatók a költségek és javítható az ügyfélélmény. Emellett az AI-alapú algoritmusok –  a megrendelések zökkenőmentes teljesítése érdekében  – automatizálják az áruk visszakeresését a raktárakból, az AI-alapú autonóm járművek pedig, csökkentik a kiszállításhoz szükséges sofőrköltségeket. 

2024-ben tehát az ellátási láncok gyorsításában még jelentősebb szerepet kap majd az AI. 

Az AI a kiberbiztonságot is átrendezi 2024-ben!

A mesterséges intelligencia nemcsak az üzleti világot és a mindennapi életünket formálja át, hanem komoly hatással van a kiberbiztonságra is. 2024-ben várhatóan további áttörések lesznek ezen a területen, és az AI új dimenzióba emeli a digitális védelmet.

Az AI és a gépi tanulás alkalmazása egyre erőteljesebben jelen lévő terület az IT biztonságban. Az adatok elemzésével és a viselkedési mintázatok felismerésével az AI-alapú megoldások segítenek az azonosításban és a támadások korai észlelésében. De persze az AI előnyeit nem csak az IT security szakértői, a kiberbűnözők is előszeretettel élvezik. 

Az AI által vezérelt kiberbiztonság új korszakot hoz el, ahol a védelem hatékony, adaptív és azonnali válaszokat ad az új típusú kibertámadásokra. Ezzel egyidejűleg a kiberbűnözők is egyre fejlettebb támadásokat indítanak, melyeket a hagyományos módszerekkel már rendkívül nehéz kiszűrni. 

A PANOR Informatika csapata az innováció és a fejlődés mellett kötelezte el magát, így vagyunk képesek az elérhető legmagasabb fokú védelmet biztosítani ügyfeleink számára. A mesterséges intelligencia határait feszegetjük, mindennapi munkánk során pedig kihasználjuk az AI-ban rejlő lehetőségeket. 

Tudjon meg többet! Töltse ki az alábbi űrlapot és beszéljünk a mesterséges intelligencia leghatékonyabb alkalmazási módjairól!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess