A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Az adatvédelem kiemelt szerepe az IT biztonságban

Panor Informatika Zrt.  - 2023-06-12T160502.439.png

Az adatvédelem rendkívül fontos szerepet játszik az IT biztonságban. Nem is csoda, hiszen az online térben tárolt információk jelentős értéket képviselnek, emiatt az ezekhez való illetéktelen hozzáférés, az adat manipulációja vagy elvesztése súlyos következményekkel járhat. Az IT biztonság célja az adatok, az információs rendszerek és a hálózatok védelme az adathalászattól, a rosszindulatú programoktól, a kiberbűnözéstől és más fenyegetésektől.

Az adatvédelem az IT biztonságban több módon manifesztálódik. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabbakat. 

Adatvédelmi szabályozás

Az adatvédelmi irányelvek és jogszabályok meghatározzák, hogy milyen módon kell kezelni az adatokat, hogyan kell védeni és hogyan lehet a jogosultaknak elérhetővé tenni. Az ilyen szabályozások célja a felhasználók és az ügyfelek személyes adatainak védelme, valamint az ügyféladatok és üzleti információk oltalma.

Erős hozzáférési ellenőrzés

Panor Informatika Zrt.  - 2023-06-12T162452.060.png

Az IT rendszerekben megfelelő hozzáférési ellenőrzési mechanizmusokat kell alkalmazni, hogy csak az engedélyezett felhasználók férjenek hozzá az adatokhoz. Ez magában foglalhatja az erős jelszavak használatát, az azonosítók és jelszavak rendszeres frissítését, az egyéni felhasználói fiókok létrehozását és a kétlépcsős hitelesítést.

Titkosítás

Az adatok titkosítása olyan technikák alkalmazását jelenti, amelyek átalakítják az adatokat egy olvashatatlan formába, amelyet csak azok a személyek vagy rendszerek tudnak visszafejteni, akik rendelkeznek a megfelelő kulccsal vagy jelszóval. Ez segít megvédeni az adatokat még akkor is, ha azok illetéktelen kezekbe kerülnek.

Vírusvédelem és tűzfalak

Panor Informatika Zrt.  - 2023-06-12T162726.242.png

A jóváhagyott és naprakész vírusvédelmi szoftverek és tűzfalak segítenek megakadályozni a rosszindulatú programokat és a malware fertőzéseket, valamint megvédeni a rendszereket a káros támadásoktól, így elkerülhető, hogy adatmódosítás történjen rendszerünkben.

Rendszeres adatmentés

Az adatok rendszeres és megbízható mentése szintén kiemelkedő fontossággal bír az IT biztonság terén. Az adatvesztés komoly következményekkel járhat, beleértve az üzleti folyamatok zavarát, ügyfélkapcsolatok károsodását és akár jogi problémákat is. Ezért kiemelkedően fontos, hogy a vállalatok olyan adatmentési stratégiával rendelkezzenek, melyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érzékeny üzleti adatok több, egymástól független helyen is megtalálhatóak legyenek.

 

Ön is biztonságban szeretné tudni üzleti adatait? A PANOR Informatika csapata a védelmi funkciókat akár folyamatos felügyelet mellett is biztosítani tudja. Igény esetén 0-24 órában monitorozzuk a cégek informatikai rendszerét, így a támadási kísérleteket azonnal felismerjük, és pillanatok alatt elhárítjuk. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, és beszéljünk a lehetőségekről!

 

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess