A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Az IT security hiánya jelentős károkat okozhat vállalata számára!

itsec_1.jpg

Az informatikai rendszerek a cégek alapműködésére nagy befolyást gyakorolnak, hiszen szinte minden digitalizálva, gépesítve van. Emiatt rendkívül fontos, hogy a hálózatok megfelelően legyenek kiépítve, illetve kellő figyelem helyeződjön az informatikai biztonságra. Tapasztalataink szerint azonban a legtöbb vállalat csak valamilyen negatív esemény után kezd fókuszálni az IT security-re.

Milyen veszteség érheti a cégeket az informatikai biztonság hiánya miatt?

Abban az esetben, ha egy vállalatnak nincs kiépített biztonsági rendszere, számtalan fenyegetettségnek van kitéve.

Jellemző, hogy elvesznek a cég azon adatai, amelyekből napi szinten dolgoznak. Ez egy gyártóüzemnél több napi leállást is eredményezhet: szünetelhet a teljes termelés, ha nem érik el a szervereiket, illetve ha az alkalmazásaik nem működnek. Mindez akár milliárdos veszteségeket is generálhat.

Biztonsági háló nélkül értékes, bizalmas információk kerülhetnek cégen kívülre, ami negatív hatást gyakorol a vállalat megítélésére, a cég az ügyfelek szemében hiteltelenné, megbízhatatlanná válik. A partnerek adatainak kikerülése miatt akár kártérítési eljárás is indulhat.

itsec_2.jpg

Mivel biztosítható a teljes informatikai biztonság?

A 100%-os védelem sosem garantálható, ugyanis a kiberbűnözők mindig egy-két lépéssel előrébb járnak, az IT security gyártói csak őket követik. A szükséges biztonsági intézkedésekkel azonban nagy eséllyel kivédhetők a támadások, az adatvesztések megelőzhetők, a kockázati tényezőkre fel lehet készülni.

Az IT security két lényeges komponense az SD-WAN rendszer és a next-generation tűzfalak.

SD-WAN

Az SD-WAN egy szoftver alapú megoldás, amely a nagy kiterjedésű hálózatok kezelésére lett kifejlesztve. A programnak köszönhetően nincs szükség a bérelt vonali szolgáltatásra, amely digitális összeköttetést biztosít két telephely között. Az SD-WAN által internetes összeköttetéssel, különböző hardveres megoldással, egyszerűen létrehozható a két végpont közötti kapcsolat. A rendszer révén a fontossági szempontokat figyelembe véve rangsorolhatók a különböző alkalmazások, amelyek közül a lényegesebbek nagyobb hatásfokon működhetnek.

Az SD-WAN minden szinten biztonsági megoldásokkal van felszerelve, nem csak az adatközpont rendelkezik fejlett védelemmel. Garantált a biztonságos adatforgalom a szélessávú interneten keresztül, az integrált védelem, az alkalmazás-kritikus szabályozás valós idejű betartása, hálózati problémák felmerülése esetén.

itsec_3.jpg

Next-generation tűzfalak

A next-generation tűzfal (NGFW) egy hálózatbiztonsági eszköz, melynek képességei meghaladják a tradicionális, állapotfüggő tűzfal által nyújtott szolgáltatásokét, ezzel alkalmazás-szintre kiterjesztett védelmet nyújtva.

Az új generációs megoldások a hagyományos tűzfalak számos funkcióját egyesítik (csomagszűrés, hálózati címfordítás, portcímfordítás, URL blokkolás és VPN szolgáltatás) a szolgáltatásminőségi funkcionalitással és más, a tradicionális tűzfalaknál nem használt tulajdonságokkal. Ilyen például a behatolás megelőzés, az SSL és SSH vizsgálat, a reputáció alapú malware észlelés és az alkalmazás-tudatosság.

A next-generation tűzfalak igény szerint személyre szabhatók. Ezáltal a legelőnyösebb kialakítás biztosítható a felhasználók számára. Rugalmasságuknak köszönhetően a behatolások szélesebb spektrumától óvják meg az eszközöket és szervezeteket, gyakran a malware hálózatba való bejutásának megakadályozásával, ami korábban nem volt lehetséges. Ezen tűzfalak az APT-támadások kezelésében is fejlődtek, az integrált kibervédelmi szolgáltatásoknak köszönhetően.

A folyamatosan fejlődő, célzott és kifinomult biztonsági fenyegetések elleni védekezés leghatékonyabb fizikai védelmét a tűzfal nyújtja. A next-generation tűzfalak fejlett védelmi funkciói biztosítják a felhasználók és az adatok védelmét, a hálózat zavartalan működését.

itsec_4.jpg

Több szoftver, biztosabb védelem

A legnagyobb informatikai biztonság azáltal érhető el, ha több védelmi funkciót alkalmaznak egyszerre. Például, ha egy cég az említett SD-WAN megoldás és a next-generation tűzfalak mellett végpontvédelmet, e-mail securityt, illetve a kétfaktoros autentikációt is igénybe veszi, akkor garantáltan minimalizálva vannak a kockázatok.

A PANOR Informatika Zrt. az IT security megoldások szakértője. A védelmi funkciókat mi akár folyamatos felügyelet mellett is képesek vagyunk biztosítani. Igény esetén 0-24 órában monitorozzuk a cégek informatikai rendszerét, így a támadási kísérleteket azonnal felismerjük, és pillanatok alatt elhárítjuk azokat.

További kérdések esetén keressen minket bizalommal!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess