A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

FortiGate a Panortól

fortigate0.jpg

Újgenerációs tűzfalmegoldás

Röviden szeretnénk bemutatni egy kedvenc határvédelmi megoldásunkat, melyhez bármikor biztosítunk demó lehetőséget, ha éppen IT Security megoldások bevezetése előtt állsz.

Az új generációs tűzfalak (Next Generation Firewall) szűrik a hálózati forgalmat annak érdekében, hogy megvédjék a szervezetet a belső és külső veszélyektől. A klasszikus tűzfalak olyan funkcióinak fenntartásával együtt, mint a csomagszűrés, az IPsec és az SSL VPN támogatás, a hálózatfigyelés és az IP mapping funkciók, az NGFW-k mélyebb tartalomellenőrzési képességekkel rendelkeznek.

Ezek a képességek lehetővé teszik egyrészt a támadások, rosszindulatú programok és más fenyegetések azonosítását, másrészt ezen veszélyforrások blokkolását. Az NGFW-k biztosítják a szervezetek számára az SSL deep inspection-t, az alkalmazás alapú vezérlést, a behatolás-megelőzést és a vizibilitást a teljes támadási felületen.

fortigate1.jpg

Széleskörűen menedzselhető és könnyen átlátható beállítási lehetőségek

Ahogy a fenyegetettség gyorsan bővül az adatközponti és a felhőalapú alkalmazások miatt, valamint a vásárlói igények is egyre növekednek, a hagyományos tűzfalak már nem képesek széleskörű védelmet nyújtani, elégtelen felhasználói élményhez és gyenge biztonsági szinthez vezetnek.

Az NGFW-k nemcsak a rosszindulatú programokat blokkolják, hanem a jövőbeni frissítések elérési útjait is tartalmazzák, rugalmasságot biztosítva számukra, hogy az új fenyegetésekkel együtt fejlődjenek, és biztonságban tartsák a hálózatot. Az új generációs tűzfalak létfontosságú elemei a hálózati biztonság megvalósításának.

A Fortinet enterprise szintű megoldásai a kíválóan megtervezett keretrendszer mellett speciális hardver elemekkel érkeznek. Speciálisan erre a célra lett tervezve a FortiASIC architektúra, mellyel nagyobb teljesítmény, rendelkezésre állás, és kevesebb hibalehetőség érhető el, ugyanis az SPU-k (Security Processing Unit), az NPU-k (Network Processing Unit) gyorsabbak és párhuzamos szabályrendszer ellenőrzést tesznek lehetővé, akár titkosított forgalom esetén is.

A speciális hardver elemek mellett speciális operációs rendszer is segíti a működést, ez a FortiOS, mely gyorsabb működést, és egyszerűbb menedzsmentet tesz lehetővé.

fortigate2.png

Kiválóan skálázható megoldások a KKV-től az Enterprise mamutok számára is

A termékekhez kapcsolódó FortiGuard szolgáltatások pedig segítséget nyújtanak a védelmi szint folyamatos fenntartásában, hogy naprakészek maradjanak az eszközök a változó támadásokhoz igazodva.

Ami megkülönbözteti a FortiGuard Labs csapatát, az három kulcsfontosságú tényező:

  • a fenyegetettségeket tekintve sokkal szélesebb vizibilitás,
  • az innováció úttörőként való alkalmazása és
  • a potenciális fenyegetettség azonnali eljuttatása a Fortinet Security Fabric-ba.

fortigate3.png

Világszinten legmagasabb telepített bázisnak köszönhetően nyújtott „feed”-ek

Néhány konkrétum:

  • A Fortinet milliónyi érzékelőjéből összegyűjtött telemetria (globálisan telepített több mint 5,6 millió eszköz) széleskörű vizibilitást biztosít a FortiGuard Labs számára azokról a valós fenyegetésekről, amelyekkel ügyfeleink szembesülnek.
  • A Fortinet disztribúciós hálózat egy innovatív, kétirányú hálózat, amely egyrészt a telemetriai fenyegetések adatait gyűjti a Fortinet-től, másrészt hatékonyan terjeszti az ügyfelek hálózataiba telepített Fortinet Security Fabric biztonsági védelmi frissítéseit.
  • Meghatározó szerepet játszik a Zero-Day támadások elleni küzdelemben, a felfedezett sebezhetőségek proaktív elemzésével és az azokra alkalmazott hatékony válaszlépéseivel.

fortigate4.jpg

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess