A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Itt az ideje felkészülni az újgenerációs fenyegetésekre!

Panor Informatika Zrt.  - 2023-06-27T125520.452.png

Sokan túlkomplikálják az informatikai biztonság kérdését, pedig rendkívül egyszerű is lehet. Védeni kell a hálózatunkat, az eszközeinket, leginkább az internet irányából, azon alkalmazások mentén, melyeket használunk. Így akár még az ismeretlen, újgenerációs fenyegetésekre is fel lehet készülni. Mert kár tagadni, a kiberbűnözők mindig egy-két lépéssel előrébb járnak, az IT security gyártói csak őket követik. A szükséges biztonsági intézkedésekkel azonban a támadások kivédhetők, az adatvesztések megelőzhetők, a kockázati tényezőkre pedig fel lehet készülni.

Az újgenerációs fenyegetések az olyan kibertámadásokat és veszélyeket foglalják magában, amelyek a legújabb technológiákra és módszerekre támaszkodnak, épp ezért a legveszélyesebb, legnehezebben kivédhető támadásoknak számítanak. Hogy konkrétan milyen újgenerációs fenyegetések léteznek, és milyen válaszreakciókat lehet adni ezekre, cikkünkből kiderül! 

AI-alapú támadások

Panor Informatika Zrt.  - 2023-06-27T140546.942.png

A mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulás terén bekövetkezett fejlődések lehetővé teszik, hogy a támadók intelligens és automatizált támadásokat hajtsanak végre. Ez magában foglalhatja a rosszindulatú AI-algoritmusok használatát, amelyek képesek felismerni a sérülékenységeket és sebezhetőségeket, valamint a gépi tanulást használó támadásokat, amelyek képesek folyamatosan tanulni és alkalmazkodni a védekező intézkedésekhez. A lehetséges válaszreakciók közé tartozik az AI-alapú védelmi mechanizmusok fejlesztése és alkalmazása, amelyek képesek felismerni és meghiúsítani az ilyen támadásokat.

IoT (Internet of Things) fenyegetések

Panor Informatika Zrt.  - 2023-06-27T140744.996.png

Az IoT eszközökhöz – például az okos otthoni berendezésekhez – kapcsolódó fenyegetések kiterjesztett felületet biztosítanak a támadók számára. Az eszközök gyakran sérülékenyek lehetnek és könnyű célpontokká válhatnak a rosszindulatú támadások számára, amelyek célja lehet a személyes adatok ellopása, a készülékek irányítása vagy akár egy teljes hálózat megbénítása. Jó válaszreakció lehet a biztonsági protokollok és az adatvédelem erősítése az IoT eszközökön, valamint a felhasználók oktatása a megfelelő biztonsági lépésekről.

Advanced Persistent Threats (APT) 

Panor Informatika Zrt.  - 2023-06-27T141157.190.png

Az APT összetett és célzott támadás, amely hosszú távú fenyegetést jelent. Ennek az újgenerációs fenyegetésnek célja alapvetően nem a rongálás útján való károkozás, hanem az adatlopás. A támadó jogosultság nélkül behatol egy hálózatba, ahol hosszabb időn keresztül láthatatlanul bent marad és ezalatt értékes információkat szerez meg. Épp ezért áldozatokká jellemzően azok válnak, akik értékes üzleti adatokat kezelnek. Az APT-támadások ellen mindenképp erős védelmi vonalat kell kiépíteni.

 

Az információbiztonság rendkívül fontos a mai digitális világban, mivel a technológia fejlődésével és azzal, hogy a társadalmi kapcsolatok a digitális térbe kerülnek egyre több lehetőség nyílik a kibertámadásokra. Az újgenerációs fenyegetések egyre komolyabb veszélyt jelentenek a vállalatok számára, így érdemes kellő figyelmet fordítani a vállalati IT security megerősítésére. Ebben nyújt segítséget a PANOR szakértőkből álló csapata

A PANOR Informatika Zrt. a védelmi funkciókat akár folyamatos felügyelet mellett is képes biztosítani. Igény esetén 0-24 órában monitorozzuk a cégek informatikai rendszerét, így a támadási kísérleteket azonnal felismerjük, és pillanatok alatt elhárítjuk azokat. Rajtunk az újgenerációs fenyegetések sem fognak ki!

Töltse ki alábbi űrlapunkat, majd beszéljünk a részletekről!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess