A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Lehet zöldebb az informatika világa! – környezettudatos IT megoldások a vállalati fenntarthatóságért

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-08T090224.989.png

Az informatika és a környezetvédelem nem összeegyeztethetetlenek egymással, sőt, az IT-ban rengeteg zöld lehetőség rejlik. A PANOR-nál ezt szem előtt tartva végezzük munkánkat, ugyanis hiszünk benne, hogy néhány egyszerű lépéssel is hozzájárulhatunk a fenntartható jövőhöz. 

Ha egy irodai környezetre gondolunk, elsőre a led fényforrások, az öko tisztítószerek, a szelektív hulladékgyűjtés, esetleg a papírhasználat visszafogása merülhet fel, mint környezetvédelmi szempontból javasolt lépések. Mindezek szükségesek, de szerencsére ennél jóval többet is tehetünk környezetünkért! 

Zöld rendszertervezés 

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-08T110638.047.png

Sok irodában az igényeket meghaladó, a kelleténél nagyobb teljesítményű, magasabb minőségű eszközparkot alakítanak ki. A környezeti terhelést jelentősen csökkentheti már az is, ha a rendszertervezés során csak a reális elvárásoknak teszünk eleget. Mindemellett az is kimondottan fontos, hogy a készülékeket csakis akkor korszerűsítsük, ha arra valóban szükség van. Ezek a lépések nemcsak fenntarthatósági, de gazdaságossági szempontból is előnyösek lehetnek. 

Energiahatékony szerverek 

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-08T110753.386.png

A hagyományos adatközpontok és szerverfarmok energiafogyasztása jelentős, de ma már léteznek olyan energiahatékony szerverek is, melyek csökkentik a káros kibocsátásokat és optimalizálják az energiafelhasználást. A modern szervertechnológiák amellett, hogy a teljesítményt növelik, a karbantartási és üzemeltetési költségeket is csökkentik, ezzel hozzájárulva a vállalati fenntarthatósághoz.

Online térben zajló munka

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-08T111947.966.png

A távoli munka nemcsak a munkavállalók életminőségét javítja, de a környezetet is óvja. Az IT által támogatott távoli munka a kevesebb utazással és az irodai energiafelhasználás csökkenésével egyértelműen hozzájárul a fenntarthatósági célokhoz. A videokonferenciák és az online munkaeszközök lehetővé teszik a hatékony munkavégzést otthonról vagy más helyszínekről, minimalizálva ezzel az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az IT és a fenntarthatóság kéz a kézben járnak!

Az informatika világa és a fenntarthatóság nem csupán egymástól függetlenül létező területek. A modern IT megoldások és technológiák lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy aktívan hozzájáruljanak a fenntartható jövőhöz. 

A PANOR is elkötelezett a környezetbarát üzemelés mellett! Hiszünk abban, hogy a felelős és fenntartható üzleti gyakorlat a környezetnek és a társadalomnak is hosszú távú előnyöket kínál. Ezért folyamatosan fejlesztjük és optimalizáljuk üzleti folyamatainkat, hogy minél kevesebb terhet rójunk a környezetre, miközben továbbra is kiváló szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleink számára. 

A PANOR Informatika csapata elkötelezetten dolgozik azért, hogy a technológia és a fenntarthatóság összefonódása révén a jövő generációi számára is élhető, zöld bolygót hagyjunk hátra.

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess