A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Mitől kell félnünk az online térben?

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-30T144800.419.png

Semmitől!” – sokan egyből ezt a választ vágnák rá a kérdésre, ugyanis ezzel a gondolattal ringatják magukat hamis biztonságérzetbe. A kisvállalkozások körében gyakori tévhit, hogy túlságosan kicsik ahhoz, hogy célponttá váljanak. A nagyok pedig áttörhetetlen falak védelmét élvezik – legalábbis ezt hiszik.  A hit, hogy nincs mitől tartani, magabiztossá tesz bennünket. Azonban manapság, amikor az e-mailek, linkek, sőt még az SMS-ek és telefonhívások is fenyegetést rejthetnek magukban, a kényelmes naivitás veszélyes illúzió lehet.

Az online tér tele van veszélyekkel. Egyetlen gyenge pont is elegendő lehet ahhoz, hogy a hackerek beférkőzzenek a rendszerbe, ezáltal hatalmas károkat okozva a vállalatnak. A digitális biztonság és az elővigyázatosság ma már nem luxus, hanem alapvető követelmény. 

Az alábbiakban bemutatjuk, melyek azok a fenyegetések, amiktől ma a leginkább tartanunk kell!

Adathalászat

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-30T162827.662.png

Az adathalászat az egyik leggyakoribb módja annak, hogy a számítógépes hackerek botjára hal akadjon. Ezt rendszerint úgy érik el, hogy a gyanútlan felhasználókat ráveszik arra, hogy egy rosszindulatú URL-címre vagy e-mail mellékletre kattintsanak.

A kattintás után a hackerek azonnal hozzáférnek a bejelentkezési adatokhoz és információkhoz, amelyekkel többek között beléphetnek a levelezésekbe, illetve megszerezhetik a vállalat érzékeny adatait tartalmazó dokumentumokat. 

ZsarolóprogramPanor Informatika Zrt.  - 2024-01-30T163146.383.png

A zsarolóprogramokról tudni kell, hogy kéz a kézben járnak az adathalászattal; a netezőket jellemzően egy rosszindulatú link vagy fájl segítségével csapják be.

A zsarolóvírusok a rosszindulatú szoftverek egy alcsoportja, amely által többnyire billentyűzetfigyelőket vagy egyéb megfigyelő technológiát telepítenek a felhasználó számítógépére, így a hackerek teljes hozzáférést kapnak a számítógéphez. Majd az információk megszerzése után jön a zsarolás. 

Személyazonosság ellopása

Panor Informatika Zrt.  - 2024-01-30T163335.645.png

A személyazonosság ellopása az egyik legzavaróbb és legsúlyosabb dolog, amit hackerek manapság elkövethethetnek. A személyes adatok megszerzése után a hackerek szinte mindent megtehetnek, például a pénzügyi kontrollt is megkaparinthatják: eltéríthetik a banki utalásokat, a nehezen megkeresett megtakarításokat pedig ellophatják.

 

A digitális tér veszélyei egyre komolyabb kihívások elé állítanak bennünket. Az e-maileken, linkeken, üzeneteken, SMS-eken és telefonhívásokon keresztüli fenyegetésektől való félelem jogos. A támadások alól a kis-, közép és nagyvállalatok sem maradnak immúnisak. Az online veszélyek elleni védekezés ma már nem kiváltság, hanem elengedhetetlen szükséglet. Az adathalászat, a zsarolóprogramok és a személyazonosság ellopása mind olyan fenyegetések, amelyek komoly károkat okozhatnak. 

A PANOR Informatika elkötelezett a vállalatok digitális biztonsága mellett. Szakértő csapatunk folyamatosan nyomon követi az újabb veszélyforrásokat és biztonsági intézkedéseket vezet be az ügyfelek védelme érdekében. Az IT security területén partnereink mellett állunk, hogy biztonságban érezzék magukat és vállalkozásaikat. Bízzon a PANOR tapasztalatában és szakértelmében a digitális biztonság terén, és legyen felkészült, ha az online veszélyek Önt is utolérik!

Töltse ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess