A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A kiberbiztonság jövője: az automatizálás

Panor Informatika Zrt.  (40).png

Egy vállalat működése nagyban függ az informatikai rendszereinek megbízható működésétől. Ezt felismerve egyre több hacker csoport intéz kibertámadásokat ezen egységek ellen, jellemzően pénzszerzési céllal. 

Az IT biztonsággal foglalkozó csapat szerepe tehát egyre fontosabb a szervezeten belül. Rengeteg információt kell megvizsgálniuk a támadásokkal kapcsolatban, illetve egyre gyakrabban kell beavatkozni a különböző rendszertámadások miatt. 

Az IT security szakértőinek nincs könnyű dolguk!

A vállalatok többségénél az IT biztonsági csapatok rendkívül túlterheltek. Túlhajszolja őket a kiberfenyegetések összetettsége, a nagyszámban érkező riasztások, az incidensek kezelésének nyomása, illetve az erőforrások és a szakértő személyzet szűkössége. 

A technológia fejlődésével a hackerek egyre fondorlatosabbá váltak, soha nem látott kibertámadásokat indítanak, amelyek egyáltalán nem kiszámítható viselkedésmintákat követnek. Mindez szervezett adatlopásokat, megbénított rendszereket, illetve a szervezetnek okozott egyéb kritikus károkat eredményez. 

Panor Informatika Zrt.  (43).png

Az automatizálás jelenti a jövőt!

A fejlett kiberbiztonsági védelem rengeteg elemből áll, amelyek működtetése emberi erőforrással egyre nehezebb. Ezekre a kihívásokra jelent megoldást a SOAR (Security operation, Automation and Response), amely megkönnyíti az elemzők munkáját és hatékonyabbá teszi őket a kifinomult kiberfenyegetések leküzdésében. 

A SOAR láthatóvá teszi a fenyegetéseket, és a kapcsolódó információkat, tanácsot ad a védekezéshez, illetve emberi beavatkozás nélkül kizárja a rendszert érő támadásokat. 

A jelszó: automatizálás! A SOAR képes az emberi beavatkoztást igénylő feladatok akár 75%-átvenni, ezáltal jelentősen redukálva a válaszidőt amely alatt a rendszer kiiktatja a fenyegetettségeket. 

A SOAR csökkenti az IT biztonsági csapat munkatársainak terhelését, és a mesterséges intelligencia segítségével automatizálva kiértékeli a támadásokat, illetve progresszíven beavatkozik.

Panor Informatika Zrt.  (44).png

Az SOAR nem helyettesíti, hanem támogatja az informatikai csapatot! 

Az automatizáció lehetővé teszi az elemzők számára, hogy idejüket és erőfeszítéseiket a releváns feladatokra, fenyegetésekre összpontosítsák, ugyanis az ismétlődő és időigényes tevékenységekről gondoskodik a mesterséges intelligencia. A SOAR szerepe tehát, hogy levegye a vállalatokról a terhet, az alacsony értékű, redunáns teendők automatizálásával. 

A jövő kiberbiztonsága elképzelhetetlen a mesterséges intelligencia nélkül!

Tudjon meg többet a SOAR-ról, valamint a kiberbiztonságról, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségen, vagy a lenti űrlap kitöltésével!

Bodor Judit
+36 30 459 4007

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess