A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Spórolni a kiszervezett IT-val? Lehetséges!

Panor Informatika Zrt.  (81).png

A vállalkozások korszerű működésének elengedhetetlen eleme az informatika. Azonban sok cég úgy érzi, hogy túl nagy terhet ró rájuk az IT infrastruktúra fenntartása, miközben nem biztosak abban, hogy a kiadott összeg maradéktalanul megtérül. Ezért egyre többen döntenek a hatékonyabbnak és gazdaságosabbnak tűnő kiszervezett szolgáltatások mellett. 

A kérdés csak az, hogy valóban megtakarítást eredményezhet ez a szolgáltatástípus? És mit kell tudni egyáltalán a kiszervezett informatikáról? Körbejártuk a témát!

Mi a kiszervezés és hogyan segít? 

A kiszervezés egy külső szervezet vagy személy megbízása bizonyos üzleti feladatok elvégzésével, amelyeket egyébként belső erőforrás teljesítene. Ez a gyakorlat az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, mivel számos előnnyel jár, legyen szó bármilyen méretű vállalkozásról is. A cégek ugyanis kevesebbet kell hogy fizessenek ugyanazért a teljesítményért, illetve szélesebb körű erőforrásra támaszkodhatnak, ezáltal pedig minimalizálhatják a biztonsági kockázatokat. Mindeközben a vállalat alkalmazottai az informatikai kihívások helyett fő tevékenységükre összpontosíthatnak, ami által jelentős versenyelőnyre tehetnek szert a konkurensekkel szemben. 

Panor Informatika Zrt.  - 2024-02-19T111936.680.png

A kiszervezés előnyei

Vizsgáljuk meg most a kiszervezés néhány kulcsfontosságú előnyét!

Költségmegtakarítás

Bizonyos informatikai feladatok kiszervezésével a vállalkozások elkerülhetik az új alkalmazottak felvételével és képzésével, a berendezések és szoftverek beszerzésével és az infrastruktúra fenntartásával kapcsolatos költségeket. A saját informatikai csapat fenntartása hatalmas összegeket emészt fel, méghozzá úgy, hogy az állandó felügyelet sem biztosított, szemben a kiszervezett IT-val. 

Fokozott hatékonyság

A kiszervezés segíthet a vállalkozásoknak hatékonyabbá válni, mivel lehetővé teszi számukra, hogy a saját alkalmazottaik az üzleti folyamatokra összpontosítsanak. Azáltal, hogy egyes feladatokat az adott területre szakosodott külső szolgáltatókra bízzák, a vállalkozások belső erőforrásokat szabadíthatnak fel. Ez növelheti a termelékenységet és javíthatja az ügyfelek elégedettségét.

Hozzáférés a speciális szakértelemhez

A kiszervezés által a vállalkozások olyan speciális szakértelemhez jutnak hozzá, amely a cégen belül nem feltétlenül áll rendelkezésre. Egy kisvállalkozásnak például jókora kiadást jelenthet egy teljes munkaidős informatikai szakember felvétele. Ha azonban a kiszervezése mellett döntenek, olyan szakértői csapatot kapnak, amely magas színvonalú támogatást és tanácsadást tud nyújtani, méghozzá elérhető áron.

Jobb kockázatkezelés

A vállalkozások úgy kezelhetik a kockázatokat, hogy bizonyos funkciókat nagyobb szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező külső szolgáltatókra ruháznak át. Például az IT security kiszervezése segíthet a biztonságosabb üzemelés kialakításában, csökkentve ezzel a kibertámadások esélyét.

Az új technológiákban rejlő lehetőség kihasználása

A kiszervezés olyan új technológiákhoz is hozzáférést biztosíthat a vállalkozások számára, amelyek belsőleg nem feltétlenül állnak rendelkezésre. A külső szolgáltatókkal való együttműködés révén Ön az új technológiai fejlesztések élvonalába kerülhet.

Panor Informatika Zrt.  - 2024-02-19T111855.642.png

Hogyan lehet a PANOR az Ön IT outsourcing partnere?

A PANOR csapata megérti, hogy minden vállalkozásnak egyedi igényei és követelményei vannak, épp ezért olyan IT megoldásokat kínálunk, amelyek a vállalkozások változó elvárásaihoz igazíthatók. Legyen szó bármilyen típusú informatikai szolgáltatásról, mi az Ön igényeinek megfelelő megoldást kínáljuk.

Tapasztalt informatikai vállalat vagyunk, amely élvonalbeli technológiai megoldásokat kínál minden méretű vállalkozás számára. Képzett szakemberekből álló csapatunkkal megbízható partnerei lehetünk minden informatikai kiszervezési igény esetén.

Amennyiben Ön is elgondolkodott az informatikai feladatok kiszervezésén, vegye fel a kapcsolatot velünk, segítünk eligazodni az IT világában! Keressen bennünket bizalommal elérhetőségeink egyikén, vagy a lenti űrlap kitöltésével!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess