A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Vezetőség

Soós Tamás

vez_soos_tamas.jpg

Szerencsésnek érzem magam, hogy a felsőoktatásban és a közoktatásban eltöltött 25 év alatt részese lehettem számtalan projektnek, amely során több olyan újítást adaptáltunk, dolgoztunk ki kollégáimmal, melyek egyéni szemléletű, innovatív megoldásai példaértékűek a hazai oktatási rendszerben.

A public szektorból a privát szektorba történő váltásomat - többek között - egy sikeresen elhárított security probléma katalizálta. Egy amerikai üzletember, Ray Kroc szerint a sikernek két fontos kulcsa van: az első, hogy megfelelő helyen legyünk a megfelelő időben, a második pedig, hogy tudjunk is ezzel mit kezdeni.

Az ipari környezetben használt technológiák kutatás-fejlesztési és inkubációs központjaként működő „tízezer fős” egyetem IT ökoszisztémájának működtetése már nagyvállalati megoldásokat kívánt. Ebben a környezetben szerzett vezetői, üzemeltetői, EU-s pályázati és vevő oldali tapasztalatommal egyfajta interpreterként segítem partnereink üzleti igényeinek megvalósítását.

Műszaki igazgató kollégámmal Turi Jánossal 2017-ben csatlakoztunk a PANOR alapítóihoz. A mi feladatunk volt egy olyan cég felépítése, amely hálózati és security megoldásokra specializálódott.

Cégünk legfontosabb értéke munkatársaink tapasztalata és tudása, melyre komoly figyelmet szentelünk. Mindig igyekeztem megtalálni azokat a munkavállalókat – szövetségeseket -, akik a részfeladatok szakértői, expertjei lettek az évek alatt. Kollégáim naprakész tudása segít reagálni az Önök IT kihívásaira és jövőbeli elképzeléseire is.

Egy vezetőnek mindig kettős cél lebeg a szeme előtt. Egyrészt megőrizni a múltból mindazt, ami jó, tartalmas, sikeres volt, másrészről felkészültnek kell lennie a folyamatosan változó igényekre, körülményekre. Ehhez kell: vezetői szándék, valamint fogadókész, nyitott és a környezetére érzékeny, innovatív „team”. Számomra nagyon inspiráló, hogy jelenleg is olyan közegben dolgozhatom, ahol a fentiek adottak.

A PANOR organikus fejlődésének titkát legjobban egy Weörös Sándor versidézet írja le: „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

Turi János

vez_turi_janos.jpg

A 1997-ben még egyetemi éveimben ismerkedtem meg a szakmával. Dolgoztam olyan cégeknél, mint az Unicomp, LNX (későbbi T-Systems), British Telecom, Cisco, TC&C, EuroOne. Kezdtem kábelező munkatársként, aztán voltam rendszermérnök, kereskedő és végül vezető. Igyekeztem a terület minden részét bejárni, megtapasztalni a „saját bőrömön”. Talán ennek is köszönhető, hogy a legnagyobb belső célom a hatékonyság és az innovációs gondolkodás elültetése a kollégákban.

2017-ben csatlakoztam a PANOR Informatikához, mint műszaki igazgató, azóta a kollégák megtapasztalhatták ennek előnyeit és olykor a hátrányait is.

Olyan projektek fűződnek a nevemhez, mint a MÁV Keleti pályaudvarának Avaya Contact Center kivitelezése, az Ernst&Young Cisco IP telefóniájának tervezése, kivitelezése, valamint a Groupama Aréna tervezése, kivitelezése, üzemeltetése. Ezen referenciaponttól az összes sportlétesítmény előkészítésében, vagy kivitelezésében szerepet tudtam vállalni. Legutolsó projektem a Puskás Aréna Wi-Fi, digital signage és LAN rendszereinek kialakítása és a telepítés felügyelete volt.

E mellett egy jó ideje a tervezés is szerves része életemnek. Terveztünk hotelt, multifunkciós csarnokot, irodaházat, gyártócsarnokot, kórházat, egyetemet. Nem ijedünk meg a kihívásoktól.

Célom a cég minél sikeresebb működése és megkülönböztetése egy olyan piacon, ahol rengeteg integrátor „terem”.

Végezetül engedjék meg, hogy Windston Churchill szavait idézzem: „Ahelyett, hogy előre aggódnánk, mi lenne, ha inkább előre gondolkoznánk és terveznénk?”

Held Zsolt

vez_held_zsolt.jpg

Testnevelő, sport-menedzser diplomám megszerzését követően, „pályaelhagyóként” azonnal a kereskedelemben helyezkedtem el, ez negyed évszázada volt.

Dolgoztam FMCG, irodatechnikai multinacionális cégek alkalmazásában, különböző pozíciókban, amelyek mind az értékesítéshez kötődtek.

Több, mint 10 éve váltottam az informatika világára, mert úgy éreztem ez az a terület, ahol kiteljesedhetem.

Az állandóan változó, fejlődő technológia megköveteli ugyan ezt az elmétől, ami frissen tart és ösztönöz a folyamatos önképzésre, tanulásra, fejlődésre.

Amikor a PANOR felsővezetése megkeresett, örömmel vállaltam el a cég kereskedelmi tevékenységének vezetését, hiszen a PANOR egy olyan vállalkozás, ahol a szakmai tökéletességre, a versenytársaktól való megkülönböztetésre törekednek nap mint nap. Ennek a záloga a kollégák maximalizmusa, naprakész tudása és nem utolsó sorban családias hozzáállása.

Itt igazán Csapatban érezhetem magam!

Vezető kollégáimmal közösen megfogalmazott célom, célunk, hogy szakmai tapasztalatommal, kiterjedt kapcsolatrendszeremmel, kölcsönös előnyökön nyugvó, hosszútávú üzleti sikereket érjünk el, melyek referenciaként szolgálnak az újabb feladatok megnyeréséhez. Biztos vagyok abban, hogy a PANOR Csapatával közösen, egy erős, szakmai kompetenciával rendelkező vállalatot ismernek meg bennünk!

A munkámhoz szükséges energiát a Család és a gyermekként belém nevelt sportos életmód biztosítja.

Végezetül engedjék meg, hogy példaképem – Benedek Tibor – szavait idézzem: „Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot, nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszok túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra. A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek. Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék: mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.”

Halmai Dániel

vez_halmai_dani.jpg

Több mint 15 éve dolgozom – IT és Távközlési informatika területen - architekt, illetve vezetői minőségben. A PANOR Informatika lendületes csapatát 2020 óta erősítem a hálózati divízió vezetőjeként.

Sokrétű szakértelmem és sokéves rutinomat jellemzően nagy nemzetközi nagyvállaltoknál (SZTAKI, GTS CE, BT, Vodafone, Ericsson) szereztem. Pályafutásom során mindig is különös hangsúly kapott a folyamatos professzionális fejlődés, az új technológiák adta lehetőségeknek a hétköznapokba történő integrálása, az automatizáció és a csapaton belüli hatékony tudásmegosztás. Financiális kérdésekben pénzügyi menedzsment, edukációs területen pedig mérnöktanári végzettségem segít a sikeres vezetői döntések meghozatalában.

A PANOR Informatika – a napi operáció és a csapattársak támogatása mellett – feladataim közé tartozik az innovatív útkeresés, a presales tevékenység és a project management is. Az élethez való hozzáállásomat, valamint pozitív gondolkodásomat leginkább – az egyik legnagyobb magyar írónk – Kazinczy Ferenc epigrammája tükrözi:

A nagy titok (1808)

"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted, Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."

Kalmár István

vez_kalmar_istvan.jpg

1997-ben kezdtem foglalkozni a szakmával a főiskolai tanulmányaim alatt, majd ezek után magyarországi és nemzetközi IT rendszerintegrátoroknál bővíthettem a tudásomat, mint vezető hálózati mérnök, architect és műszaki igazgató pozíciókban.

A PANOR csapatához 2018-ban csatlakoztam, mint IT Security Divízió vezető. Munkámban a villamosmérnöki tudásom mellett, közgazdász végzettségemre is támaszkodom. Mindig is érdekelt az új technológiák megismerése, folyamatosan képezem magam LAN WAN, SDWAN WIFI és IT security témakörökben a piacvezető gyártók CISCO, ARUBA, Fortinet és PaloAlto gyártók megoldásait használva.

Büszke vagyok arra, hogy a Hungexpo, az EU soros elnökségét és a Forma 1 rendezvényinek wifi és IT security megoldásait tervezhettem és üzemeltethettem. Hiszek a folyamatos önfejlesztésben, a megoldás fókuszú gondolkodásban, személyes bakancslistámon a CISCO CCIE security vizsga megszerzése a következő állomás.

A PANOR Informatikánál – a napi operáció és a csapattársak támogatása mellett – feladataim közé tartozik az innovatív útkeresés, a presales tevékenység és a project management is.

Büszke vagyok arra, hogy egy erős mérnöki csapatot sikerült felépítenünk, amely a magyar IT rendszerintegrátori piacon elsőként kaphatta meg az ARUBA Managed Service Partner minősítést.

Mottóm: "A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több." – (Hioszti Tatiosz)

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess