A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Vezetőség

Soós Tamás

ST_.png

Szerencsésnek érzem magam, hogy a felsőoktatásban és a közoktatásban eltöltött 25 év alatt részese lehettem számtalan projektnek, amely során több olyan újítást adaptáltunk, dolgoztunk ki kollégáimmal, melyek egyéni szemléletű, innovatív megoldásai példaértékűek a hazai oktatási rendszerben.

A public szektorból a privát szektorba történő váltásomat - többek között - egy sikeresen elhárított security probléma katalizálta. Egy amerikai üzletember, Ray Kroc szerint a sikernek két fontos kulcsa van: az első, hogy megfelelő helyen legyünk a megfelelő időben, a második pedig, hogy tudjunk is ezzel mit kezdeni.

Az ipari környezetben használt technológiák kutatás-fejlesztési és inkubációs központjaként működő „tízezer fős” egyetem IT ökoszisztémájának működtetése már nagyvállalati megoldásokat kívánt. Ebben a környezetben szerzett vezetői, üzemeltetői, EU-s pályázati és vevő oldali tapasztalatommal egyfajta interpreterként segítem partnereink üzleti igényeinek megvalósítását.

Műszaki igazgató kollégámmal Turi Jánossal 2017-ben csatlakoztunk a PANOR alapítóihoz. A mi feladatunk volt egy olyan cég felépítése, amely hálózati és security megoldásokra specializálódott.

Cégünk legfontosabb értéke munkatársaink tapasztalata és tudása, melyre komoly figyelmet szentelünk. Mindig igyekeztem megtalálni azokat a munkavállalókat – szövetségeseket -, akik a részfeladatok szakértői, expertjei lettek az évek alatt. Kollégáim naprakész tudása segít reagálni az Önök IT kihívásaira és jövőbeli elképzeléseire is.

Egy vezetőnek mindig kettős cél lebeg a szeme előtt. Egyrészt megőrizni a múltból mindazt, ami jó, tartalmas, sikeres volt, másrészről felkészültnek kell lennie a folyamatosan változó igényekre, körülményekre. Ehhez kell: vezetői szándék, valamint fogadókész, nyitott és a környezetére érzékeny, innovatív „team”. Számomra nagyon inspiráló, hogy jelenleg is olyan közegben dolgozhatom, ahol a fentiek adottak.

A PANOR organikus fejlődésének titkát legjobban egy Weörös Sándor versidézet írja le: „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

Turi János

T_J.png

A 1997-ben még egyetemi éveimben ismerkedtem meg a szakmával. Dolgoztam olyan cégeknél, mint az Unicomp, LNX (későbbi T-Systems), British Telecom, Cisco, TC&C, EuroOne. Kezdtem kábelező munkatársként, aztán voltam rendszermérnök, kereskedő és végül vezető. Igyekeztem a terület minden részét bejárni, megtapasztalni a „saját bőrömön”. Talán ennek is köszönhető, hogy a legnagyobb belső célom a hatékonyság és az innovációs gondolkodás elültetése a kollégákban.

2017-ben csatlakoztam a PANOR Informatikához, mint műszaki igazgató, azóta a kollégák megtapasztalhatták ennek előnyeit és olykor a hátrányait is.

Olyan projektek fűződnek a nevemhez, mint a MÁV Keleti pályaudvarának Avaya Contact Center kivitelezése, az Ernst&Young Cisco IP telefóniájának tervezése, kivitelezése, valamint a Groupama Aréna tervezése, kivitelezése, üzemeltetése. Ezen referenciaponttól az összes sportlétesítmény előkészítésében, vagy kivitelezésében szerepet tudtam vállalni. Legutolsó projektem a Puskás Aréna Wi-Fi, digital signage és LAN rendszereinek kialakítása és a telepítés felügyelete volt.

E mellett egy jó ideje a tervezés is szerves része életemnek. Terveztünk hotelt, multifunkciós csarnokot, irodaházat, gyártócsarnokot, kórházat, egyetemet. Nem ijedünk meg a kihívásoktól.

Célom a cég minél sikeresebb működése és megkülönböztetése egy olyan piacon, ahol rengeteg integrátor „terem”.

Végezetül engedjék meg, hogy Windston Churchill szavait idézzem: „Ahelyett, hogy előre aggódnánk, mi lenne, ha inkább előre gondolkoznánk és terveznénk?”

Kalmár László

K_L_.png

Az ember életében meghatározó az első igazi munkahelye, ahol a feladatokhoz történő hozzáállást, a munkabírást, a minőségre való törekvést tanulja. Igazán szerencsém volt ebből a szempontból, hogy az akkor még kb. 70 fős LNX-ben kezdhettem a karrierem 1999-ben és ott tanulhattam meg mindezeket.

Az LNX-ből az évek során KFKI Zrt., majd T-Systems lett, ami számomra azt bizonyítja, hogy a minőségi magban ott a növekedési lehetőség, csak türelem kell hozzá, kitartó munka és jó táptalaj. 2023-ban ez a korszak lezárult, én is úgy döntöttem, hogy továbblépek és a Panor Informatika Zrt.-ben folytatom munkámat, ahol a minőségre, a szorgalomra, a rugalmasságra és a kreativitásra fókuszálva fogjuk megkülönböztetni magunkat a hazai IT piacon. Célunk, hogy ezen értékek mentén legyünk minőségi partnerek Ügyfeleink számára.

A Panorban megvan a nyitottság az új dolgok, a változás felé, ami a jelenlegi környezetben elengedhetetlen. A nagyobb cégekkel szemben, a rendszer-, illetve a folyamatközpontúság helyett a Panorban az Ügyfeleink igényeire koncentrálunk, szakértő partnerként segítjük megtalálni kihívásaikra a legjobb megoldásokat.

Szabadidőmben az egyik kedvenc tevekénységem a sportlövészet, ami segíti a koncentráció és a precizitás fejlődését, így megtanultam, hogy energiáimat a célra fókuszálva pontosan lőjek. A Panornál is az a célom, hogy a cég képességeihez mérten minden potenciális ügyfél minden projektje helyett csak azokra koncentráljunk, amelyeknél a legtöbb a hozzáadott értékünk, ahol kiválóan teljesíthetünk, de azokra minden erőnkkel.

Halmai Dániel

HD_.png

Több mint 15 éve dolgozom – IT és Távközlési informatika területen - architekt, illetve vezetői minőségben. A PANOR Informatika lendületes csapatát 2020 óta erősítem a hálózati divízió vezetőjeként.

Sokrétű szakértelmem és sokéves rutinomat jellemzően nagy nemzetközi nagyvállaltoknál (SZTAKI, GTS CE, BT, Vodafone, Ericsson) szereztem. Pályafutásom során mindig is különös hangsúly kapott a folyamatos professzionális fejlődés, az új technológiák adta lehetőségeknek a hétköznapokba történő integrálása, az automatizáció és a csapaton belüli hatékony tudásmegosztás. Financiális kérdésekben pénzügyi menedzsment, edukációs területen pedig mérnöktanári végzettségem segít a sikeres vezetői döntések meghozatalában.

A PANOR Informatika – a napi operáció és a csapattársak támogatása mellett – feladataim közé tartozik az innovatív útkeresés, a presales tevékenység és a project management is. Az élethez való hozzáállásomat, valamint pozitív gondolkodásomat leginkább – az egyik legnagyobb magyar írónk – Kazinczy Ferenc epigrammája tükrözi:

A nagy titok (1808)

"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted, Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."

Kalmár István

KI_.png

1997-ben kezdtem foglalkozni a szakmával a főiskolai tanulmányaim alatt, majd ezek után magyarországi és nemzetközi IT rendszerintegrátoroknál bővíthettem a tudásomat, mint vezető hálózati mérnök, architect és műszaki igazgató pozíciókban.

A PANOR csapatához 2018-ban csatlakoztam, mint IT Security Divízió vezető. Munkámban a villamosmérnöki tudásom mellett, közgazdász végzettségemre is támaszkodom. Mindig is érdekelt az új technológiák megismerése, folyamatosan képezem magam LAN WAN, SDWAN WIFI és IT security témakörökben a piacvezető gyártók CISCO, ARUBA, Fortinet és PaloAlto gyártók megoldásait használva.

Büszke vagyok arra, hogy a Hungexpo, az EU soros elnökségét és a Forma 1 rendezvényinek wifi és IT security megoldásait tervezhettem és üzemeltethettem. Hiszek a folyamatos önfejlesztésben, a megoldás fókuszú gondolkodásban, személyes bakancslistámon a CISCO CCIE security vizsga megszerzése a következő állomás.

A PANOR Informatikánál – a napi operáció és a csapattársak támogatása mellett – feladataim közé tartozik az innovatív útkeresés, a presales tevékenység és a project management is.

Büszke vagyok arra, hogy egy erős mérnöki csapatot sikerült felépítenünk, amely a magyar IT rendszerintegrátori piacon elsőként kaphatta meg az ARUBA Managed Service Partner minősítést.

Mottóm: "A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több." – (Hioszti Tatiosz)

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess