A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Az ember szerepe a kiberbiztonságban – a leggyengébb láncszem vagy a legerősebb eszköz?

Panor Informatika Zrt.  (14).png

A kibertérben az emberi tényező a leggyengébb láncszem – sokszor hallhattuk már ezt a kijelentést. A hackerek ugyanis előszeretettel használják ki az emberi hibákat, hogy hozzáférjenek az érzékeny adatokhoz vagy rendszerekhez. Adathalász e-maileket, social engineering támadásokat és egyéb kifinomult technikákat alkalmaznak azért, hogy rávegyék a minimális biztonsági tudatossággal rendelkező személyeket jelszavaik felfedésére vagy a rosszindulatú linkekre való kattintásra.

A kiberbiztonsági incidensek pusztító hatással lehetnek a vállalkozásokra, mind pénzügyileg, mind hírnév szempontjából. A cégek azonban számos lépést tehetnek az IT biztonsági helyzetük javítása érdekében, amelyek közül az egyik legfontosabb a kiberbiztonsági fenyegetések jeleinek és a védekezési gyakorlatoknak a tudatosítása az alkalmazottak körében. 

Panor Informatika Zrt.  (15).png

Az emberi tényező a kiberbiztonság leggyengébb láncszeme, de egyben a legfontosabb is!

A kutatások szerint a fenyegetések több mint 99 százalékánál emberi interakcióra van szükség egy támadás megindításához – gondolunk itt például egy fájl megnyitására vagy egy linkre kattintásra. Épp ezért a vállalati biztonsági rendszerek beszerzése mellett elengedhetetlen a munkatársak informatikai képzése. 

A kiberbiztonsági tudatossági képzésnek olyan témákra kell kiterjednie, mint a social engineering, malware, zsarolóvírus vagy jelszólopás. Ezáltal a vállalatok lépést tudnak tartani az IT biztonság folyamatosan változó világával. 

A vállalatoknak a kiberbiztonsági képzésen túlmenően egyéb biztonsági intézkedéseket is végre kell hajtaniuk, például erős jelszavakat kell beállítani és kétfaktoros hitelesítést kell használni, a szoftvereket naprakészen kell tartani, a munkavállalók viselkedését pedig nyomon kell követni. 

A kiberbiztonság többszintű megközelítésével a vállalatok megvédhetik magukat a kibertámadásoktól. 

Panor Informatika Zrt.  (16).png
Az ember a leggyengébb láncszemből a legerősebb eszközzé válhat!

Az alkalmazottakat gyakran hibáztatják azért, hogy tudatosságuk hiánya vagy hanyagságuk miatt kiberincidenseket okoznak vagy tesznek lehetővé. A mit sem sejtő, naiv munkavállalók ugyanis gyakran bizakodóak, így a kiberbűnözők könnyen becsaphatják őket, nem feltételnül követik a legjobb biztonsági gyakorlatokat, továbbá a gyanútlanság miatt rosszindulatú linkekre kattinthatnak vagy ismeretlen feladóktól származó mellékleteket nyithatnak meg. 

Az emberek azonban a legjobb védelmet is jelenthetik a kiberfenyegetésekkel szemben, ha képzettek és képessé válnak a biztonságos cselekvésre.

Az IT security képzésnek köszönhetően az alkalmazottak képesek felismerni és jelenteni a gyanús tevékenységeket, követni a biztonsági irányelveket és eljárásokat, valamint józan ésszel és kritikus gondolkodással kezelni az online incidenseket. Az alkalmazottak tudatosságának növelése érdekében vállalalán belül tartson rendszeres és célzott képzéseket, illetve alakítson ki pozitív biztonsági kultúrát!

A PANOR csapatára az IT biztonság kiépítésének minden frontján számíthat, többek között IT security képzést is tartunk vállalati dolgozók számára! Töltse ki az alábbi űrlapot, és beszéljünk a részletekről!

A biztonságosabb vállalati környezet elérése érdekében vegye fel velünk a kapcsolatot és tudjon meg többet az IT security képzésünk részleteiről.

Töltse ki alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess