A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Szakértőink a mérnöki kamarában is szót kaptak!

Panor Informatika Zrt.  - 2023-11-09T125221.459.png

A PANOR csapata egy újabb mérföldkőhöz ért a szakmai fejlődés útján. Három kiváló kollégánk vette át a szót a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamarában. Egy továbbképzés keretében mélyreható bepillantást engedtek a gyengeáramú rendszerek izgalmas világába. Az esemény során számos fontos téma került terítékre, amelyek a digitalizált korban mindannyiunk számára meghatározók. 

Az immáron második alkalommal Gyengeáramú rendszerek címmel meghirdetett elektrotechnikai szakmai továbbképzésen műszaki igazgatónk, Turi János, security divízió vezetőnk, Kalmár István, illetve biztonsági szakértőnk, Kandolka Gergely beszélt a strukturált hálózatok, az aktív eszközök és a CCTV rendszerek sajátosságairól. 

A kurzus tematikája olyan területeket ölelt fel, amelyek alapvető fontosságúak az informatikai és elektromos rendszerek tervezésében és működtetésében. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, hiszen a jól megtervezett gyengeáramú rendszerek kulcsfontosságúak a hatékony működéshez és a megbízható adatátvitelhez.

20231107_124357.jpg

Kollégáink betekintést nyújtottak a gyengeáramú rendszerek világába 

Az előadás során munkatársaink a strukturált hálózatok kapcsán szót ejtettek a réz és optikai kábelezés különböző típusairól, optimális használati területeiről és tervezési elhelyezkedésükről. Emellett beszéltek a RACK szekrények méretezéséről és az azokhoz szükséges elemekről, valamint a passzív megoldások legújabb trendjeiről.

Az aktív eszközök területén a résztvevők részletesen megismerhették a switchek, routerek, gatewayek és Wi-Fi hozzáférési pontok típusait és működését, valamint elsajátíthatták a hálózati alapokat, azok felépítését és konfigurálását. Végül de nem utolsó sorban a CCTV rendszerek történelme, és a piacon jelenleg elérhető típusok kerültek kiemelésre. Az előadók kihangsúlyozták a tervezés során fontos szempontokat, hogy a vállalatok megfelelően skálázott és biztonságos rendszereket hozhassanak létre. Ennek részeként következő előadásunkra – melyet az Esztergomi Mérnöki Kamara hirdetett meg – az anyagot a beléptető és riasztó rendszerekkel bővítve szeretnénk átadni a hallgatóságnak.

20231107_130957.jpg
Büszkék vagyunk munkatársainkra!

Kalmár István, Turi János és Kandolka Gergely szakértelme és elhivatottsága kiemelkedő értéket képvisel számunkra. Büszkék vagyunk, hogy tudásukat a szélesebb közönséggel is megoszthatták, és hozzájárulhattak a szakma fejlődéséhez.

A PANOR mindig is kiemelten fontosnak tartotta a szakmai tudás és tapasztalat megosztását. Bízunk benne, hogy továbbra is sok hasznos és inspiráló eseményen vehetünk részt!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess