A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

A hálózati és az IT Security megoldások szakértője

Rejtett kockázatok az informatikai rendszerekben: miért nélkülözhetetlen az IT audit?

Panor Informatika Zrt. (39).png

Az IT biztonság minden vállalat számára kulcsfontosságú. A technológiai infrastruktúra összetettsége, a távmunkával kapcsolatos kihívások és az egyre gyakoribb kibertámadások rejtett kockázatokat hordoznak magukban, amiket gyakran nehéz időben felismerni. Ezek a rejtett veszélyek komoly fenyegetést jelentenek a vállalatok számára.

Az IT audit nélkülözhetetlen eszköz, amely segít feltárni és kezelni ezeket a kockázatokat. A PANOR Informatika csapata felismerte ezt az igényt, és kidolgozta az IT audit és tanácsadás szolgáltatást. Ez az átfogó megoldás feltárja a meglévő biztonsági réseket, és konkrét ajánlásokat nyújt azok orvoslására, biztosítva ezzel a vállalatok IT rendszereinek biztonságát és hatékonyságát.

Hogyan épül fel az IT audit folyamata?

Az informatikai audit első lépése egy részletes és átfogó felmérés, amely magas szinten vizsgálja meg a vállalat infrastruktúráját. Szakértőkből álló, tapasztalt csapatunk a felmérés során az alábbi területekre fókuszál. 

 • Tűzfalak, aktív eszközök és kiszolgálók állapotának felmérése: ellenőrizzük a szoftverek aktuális verzióját, frissítési állapotát és a frissítési gyakorlatokat, hogy biztosítsuk az optimális védelmet.
 • Autentikációs és autorhorizációs megoldások: felmérjük a szervezet autentikációs és jogosultságkezelési rendszereit, hogy minimalizáljuk a jogosulatlan hozzáférések kockázatát.
 • Kiszolgáló- és végpontvédelmi infrastruktúra: megvizsgáljuk a szerverek és kliensek védelmét, hogy megelőzzük a rosszindulatú támadásokat.
 • Távmunka megoldások: elemezzük a távmunkához használt rendszereket, hogy biztosítsuk az adatok biztonságos kezelését és az alkalmazottak védelmét.
 • Telephelyi összeköttetés: felmérjük a telephelyek közötti kapcsolatokat, hogy garantáljuk az üzletmenet folytonosságát és a kommunikáció biztonságát.
 • Monitoring és loggyűjtő megoldások: ellenőrizzük a rendszerek felügyeletét és naplózását, hogy időben észleljük a rendellenességeket és az incidenseket.
 • Adminisztrátori hozzáférési gyakorlatok: megvizsgáljuk az adminisztrátorok hozzáférésének szabályozását, hogy megakadályozzuk a belső fenyegetéseket.
 • Szabályzati háttér: ellenőrizzük, hogy a szervezet rendelkezik-e megfelelő informatikai szabályzatokkal és irányelvekkel.
 • Határvédelmi és belső szeparációs infrastruktúra: elemezzük a hálózati védelem és a belső szegregáció szintjét.
 • Vezetéknélküli megoldások: megvizsgáljuk a vezeték nélküli hálózatok biztonságát.
 • Internet- és e-mail szűrő megoldások: ellenőrizzük az internet- és e-mail forgalom szűrésének hatékonyságát.
 • Informatikai nyilvántartás: felmérjük az informatikai eszközök nyilvántartását és kezelését.
 • Felhasználó- és adminisztrátor felvételi és kiléptetési gyakorlatok: megvizsgáljuk a felhasználók és adminisztrátorok felvételének és kiléptetésének folyamatát.

Panor Informatika Zrt. (45).png

Az audit eredménye

Az audit eredményeként a vállalat vezetősége egy átfogó, magas szintű képet kap az aktuális információbiztonsági állapotról és a szükséges javító intézkedésekről. Ez az információ kritikus fontosságú az informatikai stratégia tervezése során, hiszen lehetővé teszi a prioritások meghatározását és a megfelelő erőforrások felosztását.

A PANOR szerepe a javító intézkedések megvalósításában

A PANOR Informatika Zrt. nemcsak a problémák feltárásában nyújt segítséget, hanem a javító intézkedések végrehajtásában is partnerként áll a vállalatok mellett. Tapasztalt tanácsadóink segítenek a biztonsági rések megszüntetésében és a rendszerek optimalizálásában, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek.

Az IT audit és tanácsadás egy létfontosságú eszköz a vállalatok számára, hogy megbízható képet kapjanak informatikai rendszereik állapotáról és biztonságáról. A PANOR Informatika Zrt. szakértelmére támaszkodva a vállalatok hatékonyan tudják kezelni a biztonsági kihívásokat, minimalizálni a kockázatokat és biztosítani az üzletmenet folytonosságát. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megtudja, hogyan segíthetünk vállalatának az IT biztonság javításában!

LinkedIn
Érdeklődés * 
Név * 
Email * 
Telefon  
Üzenet  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Görgess